Big Brother ved, hvad der er i din kredit rapport. Hvad med dig?

Uanset om du er klar over det eller ej, kredit-bureauer har at holde styr på dig, og hvordan du bruger kredit. Når det er tid for dig at ansøge om et lån, kreditkort eller personlige lån, er din kredit rapport hvad långivere ser på at beslutte at godkende dig eller ej.
Oplysninger om dig er indsamlet og opbevares i nationale repositories. Hver gang du anvender for kreditten, uanset om det er en retail store omkostningskonto eller en auto-lån, sendes de oplysninger, du giver til kredit-bureauer. Når du er for sent, betaler et lån, dukker det op på din rapport. Hvis du nogensinde har været i en tvist med en købmand og du nægtede at betale dem, kan handlende rapportere din manglende betaling til kredit-bureauer for alle långivere at se.
Din kredithistorie er en vigtig del af at få et lån. Ved at få et glimt af, hvordan du håndteret gældsforpligtelser i fortiden, kan långivere vurdere sandsynligheden for, at du vil tilbagebetale deres lån i fremtiden.
Hvad er i din kredit rapport?
Kreditrapporter er chock fuld af godbidder at holde din långiver travlt. Hvis du aldrig har set din rapport, kan du blive overrasket over hvor meget oplysningerne indsamles faktisk.
Personlige oplysninger:
Dette afsnit indeholder oplysninger, der identificerer dig ved navn, adresse og CPR-nummer. Det giver din dato for fødslen og beskæftigelse historie. Oplysningerne i dette afsnit anvendes ikke til scoring formål.
Kreditlinjer:
Det er kød og kartofler i kredit rapport. Det viser alle dine kredit konti og viser detaljer om hver. Disse oplysninger omfatter kreditors navn, type konto (kreditkort, auto lån, skole lån…), kontonummer, dato kontoen blev åbnet, aktuelle saldo, forfaldne beløb, kreditmaksimum og betalingshistorik. Det vil liste om du normalt betaler til tiden eller er normalt sene 30, 60 eller 90 dage. Rapporten vil også vise nogen lukkede konti, som du har.
Kredit forespørgsler:
En undersøgelse er en begivenhed, hvor en virksomhed beder Præsidiet for en kopi af din kredit rapport. Enhver virksomhed, der har adgang til din kredit rapport i de sidste to år vil blive opført.
Offentlig registrering og samlingselementer:
Nogen oplysninger om dig, der er offentlige post fra domstole eller gæld rapporteret af inkassobureauer vil blive listet her. Retten oplysninger kan omfatte konkurser, tvangsauktioner, panterettigheder og andre domme.
Der er Big Brother?
De tre store kredit-bureauer er Equifax, Experian, og Transunion. De oplysninger, de har på du kan ikke være identiske. Man kan have nøjagtige optegnelser, men en anden kan have en fejl, der kan forhindre dig i at få et lån. Da du ikke ved, hvilke Præsidiet en långiver vil bruge til at basere deres beslutning om godkendelse, bør du kontrollere din rapport fra alle tre bureauer. Equifax tilbyder en 3 i 1 rapport hvor du kan se din kredit rapport fra alle tre bureauer i en enkelt transaktion.
Før du ansøge om et laan, er det klogt at gennemgå din kredit rapport. Denne måde du kan rette eventuelle fejl, før lånet processen begynder, sparer du tid og frustration, hvis du får afvist på grund af en correctable problem forårsaget af big brother, og du ikke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.