Lille virksomhed lån 3 cs

Hvis du ejer en mindre virksomhed, der ansøger om et lån eller en anden kredit, det betaler sig at forstå hvad långivere leder. Fra den lille entrepreneur kan de beslutninger, som banker og andre kreditinstitutter gør ofte synes tilfældig. I virkeligheden, er de alt andet end.
Det er afgørende at forstå, at långivere ikke nødvendigvis risikoavers. At yde kredit har et indbygget element af risiko. Ved at tilbyde dig kredit er de i realiteten at gøre en indsats på succesen af din virksomhed. Ligesom alle professionelle spillere som långivere at få så mange oplysninger om deres indsatser som de kan, for at forvalte og begrænse risikoen.
Så når de vurdere din virksomhed egnethed for et lån, de vil se på de såkaldte “tre C’s”: kredit historie, sikkerhedsstillelse og karakter.
Kredithistorie
Alle er bekendt med tanken om at have deres kredithistorie undersøges når de ansøger om et lån. Alle voksne har en kredithistorie og en kreditvurdering, baseret på historien. Denne information deles blandt store långivere.
Selskaber, som mennesker, har klart også kredithistorie. Vurderingerne bygger på disse kaldes undertiden institutionelle kreditvurderinger. Når du anmoder om business kredit vil potentielle långiver tjekke din virksomheds institutionelle bedømmelse. Der er også tilfælde, hvor långivere kan ønske at kontrollere personlige kredit ratings af virksomhedsejeren og direktører – det er fælles for små virksomheder og nystartede virksomheder, der har for nylig skiftet hænder.
Sikkerhedsstillelse
Husk, at långivere er spillere – men de kan lide at afdække deres indsatser så meget som muligt. En måde de vil gøre dette er ved at søge sikkerhedsstillelse på enhver kredit de forlænge til din virksomhed. På samme måde er det nemmere at få personlige kredit, hvis du er en boligejer, vil du finde det lettere at få business kredit, hvis virksomheden har aktiver, der kan realiseres til kontanter i tilfælde af din misligholdelse på godtgørelse. Som med personlige lån, sikkerhedsstillelse på business kredit oftest tager form af selskabets ejendom – foretrækker långivere sikkerhedsstillelse, der sætter pris på i værdi, som jord eller bygninger – at deprecierende sikkerhedsstillelse som firmabiler eller potentielt ustabile sikkerhedsstillelse som investeringsporteføljer.
Det er værd at huske på, at personlige ejendele kan anvendes som sikkerhed for business kredit. Dette sker ofte når virksomheder starter op; direktører kan hæve penge mod deres egen ejendom finansiere lanceringen. At hæve business kredit mod personlige ejendele er en standard driftsform for mange enkeltmandsvirksomheder.
Karakter
Af de tre C’s, karakter er den hårdest at definere. Det er dog et meget vigtigt begreb for business låntagere. Ved vurderingen af privatpersoner til kredit, långivere meget sjældent tage karakter i betragtning – forsker en persons baggrund ikke er virkelig værd at overveje relativt små størrelsen af personlige lån.
Det er meget lettere for långivere til at få en fornemmelse af en virksomheds karakter. Et selskab er en offentlig organisation og sine handlinger et spørgsmål om offentlig registrering. Corporate karakter, dog handler om langt mere end din virksomheds ry eller tidligere præstationer. Det omfatter dit brand, planlægning og forberedelser til fremtiden. Karakter er også defineret af din personlighed og de mennesker, der arbejder for dig.
Af de tre C’s, karakter er det hårdeste for en potentiel långiveren til at vurdere. En bank kan tjekke din kreditværdighed og værdien af din sikkerhed. Men spørgsmål af karakter kræver långivers endelige beslutningstager til at foretage en omhyggelig vurdering om dig.
Hvad kan du gøre for at sørge for denne dom går den rigtige vej? Det vigtigste er at sætte beslutningstagers sind i ro ved at vise ham, du har gjort alt for at sikre succes for din venture. Har en detaljeret og konkret virksomhed og en udvikling af planen, og vise ham, at du har forsket dit marked – Lad disse materialer taler for sig selv. Være lydhør og effektiv i din omgang med långiveren.
Hvis du kan opfylde alle de tre C, skal du have nogle problemer at opnå rimelige business kredit. Husk, at hvis en långiver vender du ned, vil der være en god grund for den negative afgørelse. Hvis derfor ikke synes at ligge med din kreditværdighed eller kvaliteten af din sikkerhedsstillelse, der er et problem, karakter: långiveren ikke har tillid til dit produkt, din marked eller din evne.
Ikke blive vred, hvis du bliver afvist kredit på grund af karakter – din personlige karakter ikke er angribes. Behandle en indledende afvisning som lyd business rådgivning. Långiver har taget en lang, hård kig på din funktion og dine planer og noget er konstateret mangler. Tale med långiveren til at finde ud af, hvilke forbedringer kan gøres til at sikre den nødvendige kredit. Foretag sådanne ændringer og din virksomhed bliver stærkere som følge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.