Sådan får du dyb søvn

Dyb søvnkvalitet bestemmes af mange faktorer. Et mørkt, roligt værelse uden distraktioner og en behagelig seng er afgørende for at få den bedst mulige hvile. Dit sengetøj er en afgørende faktor i dyb søvn. Det er vigtigt at overveje fastheden og ophøjelsen af dine puder. Prøv at slukke for dine elektroniske enheder, før du går i seng, hvis du har problemer med at falde i søvn i løbet af natten. For at sikre, at du får den bedst mulige søvn, skal du sørge for at læse kundeanmeldelser, før du køber en pude.

For dem, der har problemer med at falde i søvn eller vågne op på det rette tidspunkt, kan det hjælpe at komme i seng tidligere. En natlig rutine kan hjælpe dig med at slappe af og dekomprimere efter en stressende dag. En afslappende natrutine, hvad enten det er læsning eller badning, kan hjælpe dig med at slappe af efter en lang dag. Undgå at spise store måltider, før du går i seng, og tøm blæren, før du går i seng.

Prøv at få syv til ni timers søvn hver nat for at opnå den bedste søvnkvalitet. Dette vil gøre det muligt for din krop at regulere den tid, den bruger i hvert trin. Denne fase er, hvor kroppen bruger mellem tretten og treogtyve procent. En konsekvent sengetid rutine og forbedring af dine søvnvaner kan i høj grad forbedre din dybe søvn. Du kan også forbedre din søvnkvalitet ved at træne og spise godt.

Se artiklen: En tredjedel af livet bruger du i sengen

Du kan øge din dybe søvn ved at overvåge, hvornår du går i seng. Forskellige tekniske enheder kan give unøjagtige data, så det er bedst at konsultere en læge, før du prøver noget andet. Når du er sikker på, at du får dyb søvn, kan du prøve disse tips for at se, om det hjælper. Du kan blive forbløffet over resultaterne. Dette er afgørende for dit velbefindende og sundhed.

Hypnose er en metode til at forbedre søvnkvaliteten. I 2014 viste en undersøgelse, at dyb søvn kan forbedres ved hjælp af hypnotiske forslag. Forsøgspersoner, der blev hypnotiseret med auditiv tekst, havde 81% højere satser for dyb søvn og mindre vågen tid. Din krop kan også regenerere sig selv i løbet af denne tid. Det kan føre til alvorlige konsekvenser, hvis du ikke får nok. Det er derfor vigtigt at få en dybere søvn.

Justering af dit søvnmiljø er en anden måde at få dybere søvn på. For eksempel kan et mørkt soveværelse nedsætte iltniveauet i din hjerne. Din risiko for at udvikle depression kan øges ved at sove på et mørkt sted. Dyb søvn kan også hjælpe med at forbedre din hukommelse. Dyb søvn styrker de neurale forbindelser i hippocampus. Dette er det område, der er ansvarlig for læring og hukommelse. Det gør det også lettere at huske langsigtede og varige minder. Dyb søvn øger produktionen af væksthormoner i din hjerne, hvilket gør dit immunsystem stærkere.